Signer Hvit Jul-kampanjen du også (01.11.2019)

Hvit Jul 2019

I dag sparkes kampanjen Hvit Jul i gang. Hvit jul er en aksjon som setter fokus på barn og alkohol i julen.

Folkehelseinstituttet estimerer at rundt 90.000 barn til en hver tid lever i hjem hvor minst en forelder misbruker alkohol. Disse barna er spesielt utsatte i jula. Da har Vinmonopolet dobbel så stor omsetning som resten av året.

Vi vet at barn merker endringer i voksnes oppførsel lenge før de voksne selv oppfatter seg som fulle, og at slike endringer kan oppleves som ubehagelig og utrygt.

Derfor driver de tre organisasjonene IOGT, Juba og Juvente aksjonen Hvit jul. Her oppfordrer de voksne til å signere på at de ikke vil drikke alkohol sammen med barn i julehelgen. Å måtte ta stilling er bevisstgjørende og kan gi utgangspunkt for gode samtaler i familien om barn som alkoholfri sone. I tillegg til å forplikte den enkelte, er det viktig å synliggjøre at det er helt normalt å være edru når man feirer jul sammen med barn.

Kampanjen er klar over at foreldrene til de mest utsatte barna gjerne ikke er de som vil signere denne aksjonen, men de vet at oppfatningen om grensene for hva som er normal alkoholbruk har påvirkning også på holdningene til de som drikker mest. Kampanjen vil derfor også kunne gjøre julen bedre for de barna som trenger det mest.

Nordic Coca-Cola Collectors Club støtter kampanjen!
Hvite dager er altså et mye brukt begrep for alkoholfrie dager. Det er derfor vi snakker om en Hvit jul. Kampanjens mål er å få flere voksne til å drikke alkoholfritt i julen, slik at flere barn og unge får feire jul med trygge og nærværende voksne.

Nordic Coca-Cola Collectors Club oppfordrer alle til å signere kampanjen! Skriv under på at du ikke vil drikke alkohol når du er sammen med barn i julehelgen. I stedenfor alkohol, drikk Coca-Cola!

Les mer om Hvit Jul-kampanjen på deres hjemmesider: http://hvitjul.no/om-hvit-jul Signer kampanjen her: http://hvitjul.no/

Har du lyst på en Hvit jul-refleks?
IOGT har sendt oss en del reflekser som vi har øremerket klubbmedlemmer og samarbeidspartnere.

Om du sender oss et ubrukt frimerke (verdi minimum NOK 16) så sender vi deg en refleks. For hvert ubrukte frimerke du sender oss, sender vi deg en refleks tilbake.

Maks 10 reflekser per medlem. Send frimerkene til webmaster. Adressen finner du på side 2 i medlemsbladet.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentarer er stengt.