Feiret 130 år (11.10.2016)

Print Friendly, PDF & Email

 

130 års jubileumslogo

130 års jubileumslogo

Coca-Cola markerte ved å gi 1,8 mill. dollar i takkegave til hjembyen.
Den 16. mai 2016, feiret Coca-Cola sin 130-årsdag, nær stedet der selskapets flaggskip drikken Coca-Cola for første gang ble servert den 8. mai 1886, med å takke sin hjemby med et 1.8 millioner dollar stort stipend for å bedre støtteforbedringene i og rundt sentrum av Atlanta Centennial Olympic Park District. Coca-Cola styreformann og konsernsjef Muhtar Kent kunngjorde tildelingen sammen med Atlanta sin ordfører Kasim Reed, på en feiring holdt på fortauet i gatekrysset mellom Peachtree street og Marietta street.

“Mens Atlanta alltid har vært og alltid vil være Coca-Cola sitt hjem, er Centennial Olympic Park District nabolaget vårt,” sa Kent i sin tale til rundt 200 gjester. “I flere tiår har vi investert i å forbedre området rundt vårt hovedkvarter, for å støtte fortsatt vekst av turisme, næringsliv og boliger her i vår bakgård.”

Han la til: “Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å markere denne anledningen på, enn ved å gi tilbake til denne store byen som betyr så mye for oss alle.”

Siden starten i begynnelsen av 1990, har Centennial Olympic Park blitt et stor turistknutepunkt for Atlanta sentrum, med mer enn 3 millioner besøkende hvert år. Pemberton Place, rett nord for parken, ble utviklet av Coca-Cola da selskapet kjøpte opp tomt for å huse Coca-Cola sin egen OL-by i forbindelse med Atlanta-OL i 1996. Dette, i kombinasjon med enda et tomstykke kjøpt opp av selskapet etter lekene. I tillegg til å bygge en ny World of Coca-Cola, donerte Coca-Cola tomt til både Georgia Aquarium og Nasjonalt Senter for samfunnssikkerhet og menneskerettigheter, for å skape et knutepunkt for tre av byens største turistattraksjoner.

I løpet av det siste tiåret, har The Coca-Cola Company og dets globale filantropiske arm, The Coca-Cola Foundation, investert mer enn 160 millioner dollar og titusenvis av frivillige timer i støtte til sosiale, økonomiske og miljømessige programmer over hele Atlanta.

“Jeg tror virkelig på at fra 1886 og frem til i dag, hvor enn Coca-Cola går, går også byen Atlanta,” sa ordfører Reed i sin tale. “Og derfor er Coca-Cola byen Atlanta sin gave til verden.”

Coca-Cola sin globale virksomhet har vært basert i sentrum av Atlanta, siden drikken ble oppfunnet i Dr. John Pemberton sitt hjem på Marietta Street i 1886 og fraktet til Jacob’s Pharmacy for å bli servert til de første kundene. Etter å ha voks ut av en rekke kontorer på strekket fra Edgewood Avenue til Decatur Street, etablerte selskapet seg i 1920 i sitt nåværende hovedkvarter i område på North Avenue. Mer enn 5.000 mennesker jobber fortiden på North Avenue campus, og 4.000 ekstra Coca-Cola ansatte er lokalisert over hele Georgia.

Stedet Jacob’s Pharmacy mottar Georgia sin historiske markør
Ordfører Reed og Kent fikk selskap av Georgia Historical Society sin president og CEO Todd Groce for å markere en ny historisk markør i dette veikrysset, som en del av Georgia Business History.

Groce foreslo en skål med Coca-Cola, mot et bakteppe i full størrelse hvor den opprinnelige Jacob’s Pharmacy var avbildet, på veggen av Georgia State University sin Andrew Young School of International Affairs – apotekets opprinnelige plasseringen.

“Til en organisasjon som kjennetegner en gründers ånd og innovasjon, sosial samvittighet og filantropiske hjertet av denne byen, og staten og et ikonisk selskap som i over et århundre har tjent smaken av Georgia verden rundt,” uttrykket Groce og hevet sin glassflaske Coca-Cola.

Etter innvielsen, takket Coca-Cola beboere og arbeidstakere i Atlanta, ved å dele ut gratis drikke, is og billetter til World of Coca-Cola i Woodruff Park.

Kent konkluderte: “Takk for at dere ønsker Coca-Cola velkommen og for å elske den. Takk for å gjøre oss en spesiell del av deres liv. Takk for alt dere har gjort for oss.”

Kilde: The Coca-Cola Company, USA

Bilder

Mayor Kasim Reed

Ordfører Kasim Reed holder tale

Historisk markør

Historisk markør

Fra venstre: "Dr. John Pemberton", Kasim Reed, Muhtar Kent og Todd Groce.

Fra venstre: “Dr. John Pemberton”, Kasim Reed, Muhtar Kent og Todd Groce

Muhtar Kent

Muhtar Kent holder tale

 

 

 

 

 

 

 

 

Publikum

Publikum

Historisk markør

Historisk markør

Historisk skål

Historisk skål

Utdeling av gratis drikke, is og billetter til World of Coca-Cola

Utdeling av gratis drikke, is og billetter til World of Coca-Cola

 

 

 

 

 

 

Jubileumsflasken 130 år

Jubileumsflasken 130 år

Jubileums Coca-Cola is fra King of Pops

Jubileums Coca-Cola is fra King of Pops

Kommentarer er stengt.