Et lett farvel med bruskassene

Print Friendly, PDF & Email

 

Vinner av Scanstar 2013

Vinner av Scanstar 2013

I mange år lagde Glomma Papp tradisjonelle «kasseraster» for Coca-Cola, en trofast kunde for Glomma Papp. “Kasseraster”, en stor pappdel som ble tredd ned over fire bruskasser og fikk en kampanjeplakat på toppen.

Helt fint, det. Kassene hvilte stødig på hverandre og pappen var en god flate for ulike kampanjebudskap. Men tidene forandret seg, og det gjorde flaskene også.

Da Coca-Cola Enterprises Norge investerte i nytt produksjonsutstyr i 2012, ble den gamle gjenbruksflasken byttet med mer miljøvennlige gjenvinningsflasker, såkalte Plantbottles.

Plantbottles, kommer til fabrikken som bittesmå preformer, blåses opp, fylles og komprimeres igjen når de pantes. Det betyr færre lastebiler med tomgods på veiene, og ettersom flaskene ikke skal brukes om igjen, trenger de heller ikke å vaskes. Dermed reduseres også bruken av vann og kjemikalier.

Men hvordan skulle man stille ut flasker som ikke lenger bor i en kasse? Kunne man lage et pappdisplay som tåler vekten av tre eller fire etasjer med halvlitere? Det måtte Glomma Papp finne ut av.

De tegnet og konstruerte og skar og brettet og prøvde seg fram. De kunne forlate en ferdig stablet dummy fredag ettermiddag og komme tilbake til brusflasker utover hele gulvet mandag morgen.

Men plutselig sto det der, sterkt og stødig. Ved første øyekast virket det som et helt vanlig funksjonelt display. Dét er til de forteller om alt det arbeidet som ligger bak.

Styrken ligger i den firedoble bølgepappen. 24 frittstående flasker eller 12 kilo på hver hylle, uten støtteinnlegg, krevde en helt spesiell konstruksjon.

I tillegg måtte det umonterte og krympepakkede displaysettet være lite og hendig – med mål innenfor 80 x 80 cm, sånn at det fikk plass i Coca-Cola-selgernes biler.

– Meget lett og tar liten plass! Flatpakket display som tar veldig lite plass. Kun 80 x 80 cm. og 2,5 cm tykk.
– Enkel og montere! Brett ut og legg på. Kan benyttes med 3 eller 4 brett.
– Tåler over 4 kasser brus! Konstruksjonen tåler vekten av 48 flasker som har en totalvekt på nesten 50 kilo. Utrolig, men sant.
– 2 x dobbel dobbel! Løsningen har 2 x dobbelt-dobbelt lag med bølgepapp for økt styrke.

Oppmerksomhet til produktene
De ansatte på Glomma Papp liker å tenke på seg selv som scenearbeidere. Deres oppgave er å få produktene til å skinne. Det er selvfølgelig hyggelig når folk sier at displayene er fine. Men enda hyggeligere er det å høre at produktene blir revet bort.

Nei takk til fuktskader
Massivpapp kan belegges med PE (polyetylen), også kjent som plast. Hvis du er litt lur, plasserer du displayet ditt på et fuktbrett av PE-belagt massivpapp. Da lever det enda lenger.

Spør en ekspert
“Du må teste displayet med produktene i”, sier de til kundene sine når de lager en dummy. Selv om bølgepapp har stor styrkekapasitet, er det ikke alltid like lett å konstruere nye løsninger uten å ha testet hele varemengden inni. La den også stå noen dager slik at optimal stabilitet er helt sikret.

En morsom utfordring – men det lot seg jo gjøre!

Bilder

Meget lett og tar liten plass!

Lett og tar liten plass!

Enkel og montere!

Enkel og montere!

Tåler over 4 kasser brus!

Tåler over 4 kasser

2 x dobbel dobbel!

2 x dobbel dobbel!

Nei takk til fuktskader!

Nei takk til fuktskader!

 

 

Kommentarer er stengt.