Nye gjenvinningsflasker i glass

Print Friendly, PDF & Email

 

Nye gjenvinningsflasker i glass

Nye gjenvinningsflasker i glass

19.03.2015: I forbindelse med 100-års jubileet til den spesielle Coca-Cola glassflasken, har Coca-Cola i blant annet Norge og Sverige bestemt seg for å gå vekk fra pant på glassflasker. Derfor har Coca-Cola fått designet en ny gjennvinningsflaske i glass.

16. februar i år ble den delen av Coca-Cola som tappes på glassflasker, endret fra de glassflaskene vi kjenner i dag, til såkalt gjenvinnbare glassflasker som ikke skal pantes. Og fra midten av april kuttes også pantbare flasker for de andre merkene til Coca-Cola, blant annet Fanta og Sprite.

I Norge er det det Borg bryggerier i Østfold, som tapper Coca-Cola sine produkter på glassflasker. Og disse har nå sendt ut en orientering om de nye glassflaskene, i brevs form til restauranter, caféer, butikker og andre som selger produktene fra Coca-Cola Enterprises AS.

De nye gjennvinningsflaskene produseres i Sverige og vil derfor ha samme “etikett” både i Norge og Sverige.

Flaskene som skal leveres til resirkulering for produksjon av nye glassflasker, er betydelig lettere enn dem vi hittil har vært vant til. Vekten er redusert fra 252 til 190 gram.

De gamle glassflaskene vil være mulig å pante i butikkene ut 2015. Og er du samler av Coca-Cola, er det nå på tide å kjøpe en av de gamle glassflaskene til din samling, før det er for sent.

Kilde: Coca-Cola Enterprise AS og Fredrikstad Blad

 

 

Kommentarer er stengt.