PlantBottle

Print Friendly, PDF & Email

 

PlantBottle

PlantBottle

28.02.2013: Coca-Cola har valgt ut Norge som det første landet i verden der alle flasker skal lages delvis av planteplast. Coca-Cola Enterprises Norge (CCEN) har bygget om store deler av produksjonsanlegget for å gi plass til et av verdens mest moderne produksjonanlegg. Når CCEN tar i bruk den nye produksjonslinjen for halvannenliters-flasker, har de erstattet alle gjenbruksflaskene i produksjonen i Norge med moderne gjenvinningsflasker.

Den nye flasketypen PlantBottle™ består av 25 prosent resirkulert plastmateriale, opp til 22,5 prosent biomateriale (plantebasert plast) og kun 52,5 prosent ny plast. Bioetanol kommer fra sukkerrør og melasse, som igjen er biprodukter fra sukkerproduksjon i Brasil. De nye flaskene kommer som små preformer som blåses opp på fabrikken, og komprimeres etter at de er pantet.

– Vi er stolte over å ha to av verdens mest moderne produksjonslinjer for drikkevarer i gang her på Lørenskog. Fra og med februar 2013 vil alle produktene som produseres i Norge være tappet på vår hittil mest miljøvennlige flaske, PlantBottle flasken. Vi er det første markedet i verden hvor alle flaskene i produksjonen delvis er laget av plantebasert plast, sier administrerende direktør Ignace Corthouts.

I september 2012 produserte Coca-Cola den første offisielle halvlitersflasken med Coca-Cola, og var å finne ved norske utsalgssteder fra oktober 2012. I februar 2013 startet produksjonslinjen for halvannenliter.

Selv om Norge er første land der alle flasker skal være PlantBottle™ flasker, er flasketypen også tatt i bruk i andre markeder etter at den ble lansert av Coca-Cola i 2009. PlantBottle flasken reduserer oljeforbruket per flaske med 30 prosent per flaske. I løpet av de to første årene flaskene var i bruk resulterte den nye flasken i en reduksjon av klimagassutslipp som tilsvarte 100 000 tonn.

Nedlastbare bilder

PlantBottle 01

PlantBottle 01

PlantBottle 02

PlantBottle 02

PlantBottle 03

PlantBottle 03

 

 

 

 

 

 

Kommentarer er stengt.