Share a Coke

Print Friendly, PDF & Email

 

Share a Coke

Share a Coke

For første gang inviterte Coca-Cola sommeren 2013, mennesker i Europa til å komme sammen for å Share a Coke, ved at den ikoniske logoen på etiketten ble byttet ut med vanlige personnavn.

Hele sommeren invitererte Coca-Cola forbrukerne til å komme sammen for å Share a Coke med venner og familie, i en kampanje som handlet om samhold og positivitet.

Da merkevaren innledet sin største sommerkampanje noensinne, kunne mennesker over hele Europa finne at den ikoniske logoen var fjernet fra etikettene på flaskene. I stedet var den byttet ut med personnavn som var vanlige i de landene flaskene var til salgs.

I Norge ble flaskene med de 150 mest populære navnene plassert i butikkhyllene over hele landet; flaskene hadde navn som spennet fra Anne, og Alexander, til Vegard og Vilde.

Navnene var hovedsakelig å finne på halvlitersflaskene med Coca-Cola og Coca-Cola Zero, men i tillegg også på flerpakninger med bokser og halvannenlitere der uttrykk som «Gjengen», «Familien», «Venner» og lignende erstattet den kjente Coca-Cola logoen.

Sommeren 2014, var Share a Coke tilbake i Norge. Fra 150 av Norges vanligste navn på flaskene i 2013, ble tallet økt til tilsammen 1 138 navn og kallenavn i 2014. Det betydde at rundt 85 % av befolkningen i Norge fikk sitt eget navn på en Coca-Cola flaske, der den berømte logoen normalt sto.

I perioden juni til september kunne man altså her i Norge få gleden av skattejakten etter flasken med nettopp deres navn på – eller navnene til noen de er glad i. Hovedsakelig på halvlitersflaskene med Coca-Cola og Coca-Cola Zero, men også på flerpakninger med bokser og halvannenlitere.

De som ikke kunne vente med å finne en Share a Coke-flaske i butikken, kunne besøke nettsiden shareacoke.no. Der kunne de blant annet dele en virtuell flaske med venner, og laste ned personlige bakgrunnsbilder for mobil og PC. Forbrukere kunne også jakte på de ulike Share a Coke-flaskene med en «Name Dropper»-app. Denne samlet innleggene som kom i sosiale medier med emneknaggen #ShareaCoke, sammen med navnene som er på flaskene.

Nytt i 2014 var at det i løpet av sommeren åpnet en nettbutikk der man kunne skreddersy og bestille sin helt egne glassflaske med navn fra Coca-Cola. Man kunne velge navn fra en liste med mer enn 500 000 navn og uttrykk! Dette ga alle som ville, muligheten til å skaffe seg sin egne versjon av den ikoniske glassflasken til Coca-Cola – med sitt eget navn, eller kanskje navnet på kjæresten, noen i familien, en venn – eller noen andre.

Også i 2014 dukket Coca-Cola opp med et Share a Coke-team i store deler av landet. Der kunne folk møte opp, og få bokser med sine egne navn og ta del i andre aktiviteter.

Nedlastbare bilder og annen fakta

Share a Coke 2013 01

Share a Coke 2013

Share a Coke 2013 02

Share a Coke 2013

2014 Glassflaskene bestilt via shareacoke.no

Glassflasker bestilt via shareacoke.no i 2014

Ett glass per 4 pack 1.5L. Glassprogram 2014.

Ett glass per 4 pack 1.5L. Glassprogram 2014.

Norske Share a Coke bokser i 2014.

Norske Share a Coke bokser i 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer er stengt.