Om klubben

The Coca-Cola Collectors Club
The Coca-Cola Collectors Club ble dannet i 1974 og har i dag ca. 6.000 medlemmer verden over. The Coca-Cola Collectors Club er en «non-profitt»-organisasjon som ikke er sponset av The Coca-Cola Company, men får lov til å bruke navn, logoer og bilder.

Selv om klubben ikke er sponset av The Coca-Cola Company, har klubben etter hvert vist The Coca-Cola Company sin seriøsitet og får nå en del støtte likevel. Klubben har etter hvert fått et så godt rykte at The Coca-Cola Company sine kontorer / fabrikker rundt om i verden, følger oppfordringen fra The Coca-Cola Company om å støtte de lokale chaptere.

Klubben arrangerer månedlige convensions / treff for medlemmer i USA og de har eget medlemsblad hvor de skriver om historiske ting tilknyttet The Coca-Cola Company og deres produkter og effekter. Via medlemsbladet kan medlemmene komme i kontakt med andre samlere verden over, samt annonsere gratis.

Hovedtyngden av medlemmene i The Coca-Cola Collectors Club, er medlemmer gjennom underklubber, herved kalt Chapter, slik som oss.

Hva er Nordic Coca-Cola Collectors Club?
Nordic Coca-Cola Collectors Club er et Chapter av The Coca-Cola Collectors Club, med rundt 100 aktive medlemmer fordelt på Norge, Sverige og Danmark.

Tross sin eksistens siden 1974, er The Coca-Cola Collectors Club ikke så godt kjent utenfor USA. Så det er blant annet vår oppgave som et Chapter å gjøre noe med dette. Derfor har vi arrangementer og lignende, nettopp med det formål å gjøre The Coca-Cola Collectors Club og vår klubb Nordic Coca-Cola Collectors Club mer kjent.

Historien om Nordic Coca-Cola Collectors Club
Nordic Coca-Cola Collectors Club så dagens lys november 1994, på Flykafeen Gjestegård (klikk for bilde) ved Tønsberg i Vestfold. Klubben ble stiftet av en gruppe Coka-entusiaster fra Østlandet med hobby å samle på effekter fra, og historie om The Coca-Cola Company.

Klubbens navn var i begynnelsen The Norway Chapter av The Coca-Cola Collectors Club, men klubben byttet navn i 2001 til The Nordic Chapter / Nordic Coca-Cola Collectors Club for å stå sterkere i et felleskap de nordisk land i mellom.

Klubben ble etter hvert anerkjent av Coca-Cola Norge AS og i 2001 innledet vi et tett samarbeide for å etterkomme medlemmenes ønske om mer informasjon om The Coca-Cola Company, deres produkter, kampanjer og effekter.

Klubbens årsmøte hos Coca-Cola Norge AS / Coca-Cola Drikker AS sommeren 2001, var et løft for klubben. Klubbens medlemmer fikk tilbud om et samlermøte i vårt eget «Mekka» og vi fikk vist ovenfor Coca-Cola hvilken jobb klubben gjør for samlermiljøet og for å promotere selskapet.

Ekstra gøy var det at Coca-Cola Norge AS / Coca-Cola Drikker AS på denne tiden hadde besøk av Mr. Philip Mooney, direktøren for arkivet til The Coca-Cola Company i Atlanta, USA. Mr. Mooney, som var på europeisk rundreise, tok seg god tid til å besøke alle salgsbordene klubbens medlemmer hadde satt opp og pratet med alle som hadde spørsmål.

Philip Mooney (klikk for bilde) holdt også et spesielt foredrag om historiske og veldig sjeldne Coca-Cola samlereffekter. Samt et innslag om uekte og verdiløse gjenstander, som dessverre dukker opp fra tid til annen.

Takket være Mr. Mooney, fikk klubben god pressedekning til dette treffet som igjen førte til flere innmeldinger i klubben.

Vi nådde et nytt høydepunkt i mars 2003, da vår «konkurrentklubb» i Norden, The Oslo Chapter, avviklet sin virksomhet og deres medlemmer ble overført til vår klubb. I tillegg tok vi over deres internettsider www.cocacolaclub.no som vi ser på som et svært viktig nettsted for promotering av vår klubb.

Klubbens 10 års jubileum i 2004, ble feiret hos Coca-Cola Drikker AS på Lørenskog, utenfor Oslo. Her var nærmere 80 mennesker samlet til kjøp, salg og bytte, og omvisning i fabrikken.

Direktør John Ustas holdt et flott foredrag om The Coca-Cola Company, og Coca-Cola Drikker AS stilte sine lokaler til disposisjon hele denne dagen. De serverte også et nydelig måltid i kantinen.

Videre fikk klubben og medlemmene gaver av Coca-Cola Drikker AS denne dagen. Coca-Cola Drikker AS laget en egen spesiell Coca-Cola jubileumsflaske (klikk for bilde) til ære for klubben. Alle fremmøte medlemmer fikk hver sin.

I 2009 fylte klubben vår hele 15 år. Og i den anledning avholdt klubben også denne gangen sitt jubileumsmøte hos Coca-Cola Drikker AS på Lørenskog.

Også til dette jubileet hadde Coca-Cola Drikker AS laget en spesiell Coca-Cola jubileumsflaske (klikk for bilde) til ære for klubben.

Rundt 50 mennesker, samlere fra inn og utland med deres familier, hadde funnet veien til treffet.

Kommunikasjonsdirektør for Coca-Cola i Norge, Stein Rømmerud (klikk for bilde), holdt en fin tale for klubben og klubben ble forært en spesiell gave fra Coca-Cola som ble mottatt av klubbens president Svenn Iversen (til høyre i bildet). I tillegg fikk de påmeldte til møtet, hvert sitt sett av Coke light Art Cans 2005, av Coca-Cola.

Klubbens 20 års jubileum i 2014, ble også feiret hos Coca-Cola Enterprises Norge AS på Lørenskog utenfor Oslo.

Rundt 50 klubbmedlemmer og deres familier, hadde tatt turen for å få med seg utstillinger, salg- og bytteboder, lotterier og auksjoner denne dagen.

Omvisning på fabrikken ble det også tid til. Og de besøkende ble ledsaget av Stein Rømmerud. Etter omvisningen ble det servert et varmt og deilig måltid.

Til møtet hadde klubben fått laget en ny Coca-Cola jubileumsflaske (klikk for bilde) i kjent stil, også denne offisielt godkjent av Coca-Cola Enterprises Norge AS.

Hvem er Nordic Coca-Cola Collectors Club?
Klubbens styre 2018-2019, består av Svenn Iversen (President), Geir Helge Ludviksen (Visepresident), Kenneth Nossum (Kasserer), Marit Munoz (Sekretær), Kai Smeby (Redaktør), Kjetil Sørensen (Webmaster), Arild Kinnsbekken (Styremedlem) og Arne Henning Oen (Styremedlem). Revisor er Knut Bore og representant for valgkomiteen er Bjørn Mørck.

I tillegg har klubben en landskontakt for Sverige, Bror Hellmann i Skärholmen. Landskontakter for Danmark, Finland og Island arbeides det med.

Hva kan Nordic Coca-Cola Collectors Club tilby sine medlemmer?
Et medlemskap i Nordic Coca-Cola Collectors Club betyr først og fremst et styrket fellesskap, men også et sosialt samvær som igjen kan bidra til at vi samlere kan få tak i mange forskjellige godbiter til vår store lidenskap, Coca-Cola samlingen.

Klubben arrangerer møter og treff hvor Coka-interesserte, riktig nok medlemmer av klubben samt deres familie, kan møtes for å bytte, selge eller kjøpe effekter. Samt å utveksle informasjon om hvor vi kan finne godbiter til våre samlinger.

5 ganger i året kommer klubbens eget medlemsblad ut. Her kan medlemmene lese om alt hva Nordic Coca-Cola Collectors Club, The Coca-Cola Collectors Club og The Coca-Cola Company foretar seg, samt om alt som skjer i «vår verden». Her kan også medlemmene annonsere gratis om de har ekstra effekter de enten vil bytte vekk, selge eller om det er noen spesielle effekter som ønskes.

På nettsiden «Fordeler» i toppmenyen, finner du mer informasjon om dine medlemsfordeler og hva det koster å være medlem.

Hvordan bli medlem av Nordic Coca-Cola Collectors Club?
De to viktigste tingene, er at vi mottar dine personlige opplysninger samt at du innbetaler riktig medlemskontingent.

Du melder deg inn i klubben, ved å gå til nettsiden «Bli Medlem» som du finner i toppmenyen. Les informasjonen nøye, før du går videre. Det er viktig at du fullfører hele prosessen med innmelding og betaling av første års kontingent. Om ikke, vil din innmelding bli avbrutt.

Skulle du lure på noe, er du velkommen til å ta kontakt med oss. Se nettsiden «Kontakt oss» i toppmenyen.