Bygg det selv: Coca-Cola pepperkake-lastebil

Du kan bruke denne pepperkakedeigen til å bygge et vanlig pepperkakehus før jul – eller du kan sette deg i gang med å bygge en ekte Coca-Cola-lastebil, slik jeg gjorde i år.

Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med nissekostymet, men jeg kan fortelle at baking i “full uniform” skaper litt ekstra julestemning 😉

Pepperkakedeig
100 g smør
100 g hvitt sukker
140 g lys sirup
1 egg, str. S
275 g hvetemel
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
½ ts hvit pepper
½ ts bakepulver

Glasur
200 g melis
50 g pasteurisert eggehvite

Pynt
sukkertopper
sukkerstenger
diverse sjokolade og godterier
melis

Karamell (knekk)
200 g hvitt sukker

Slik gjør du det
Kakedeig: Ha smør, sukker og sirup i en liten kjele og varm den på middels varme til den har smeltet. Ha over i en stor bolle og avkjøl. Rør inn egget og sikt inn alle de tørre ingrediensene i blandingen. Rør deigen godt med en sleiv – den blir veldig klissete. Ha den i en frysepose og la den hvile i kjøleskapet over natten – eller noen dager.

Last ned instruksjonen/veiledningen for julelastebilen. Tegn så maler av lastebilens deler på bakepapir. Kjevle ut mindre deler av deigen mellom to stykker bakepapir, til en tykkelse på 2 mm. Fjern det øverste stykket bakepapir og skjær ut deigen etter malene uten å flytte på deigen. Fjern overflødig deig og før bakepapiret med lastebildelene over på en bakeplate. Stek den i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Gjenta så mange ganger som nødvendig til du har stekt alle delene. Avkjøl dem på en bakerist.

Glasur: Pisk melis og eggehvitene sammen til en stiv glasur. Hell den i et lite kremmerhus laget av bakepapir. Dekorer delene av lastebilen med glasur, sukkertopper og godterier før du monterer den. La glasuren stivne helt for å sikre at dekorasjonen sitter fast. Den beste måten å gjøre dette på, er å la den stå i noen timer eller til neste dag uten å berøre den.

Karamell (knekk): Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på svak varme. Lim lastebilen sammen med karamellen – her gjelder det å ha et par hjelpende hender.

Pynt lastebilen med ekstra glasur for å se ut som snø og/eller istapper og avslutt med et dryss melis.

Bilder

Kilde: Coca-Cola Danmark / annemettevoss.dk

<- Tilbake til “Tema-sider