Coca-Cola i ny glassflaske

I  forbindelse med at den kjente Coca-Cola flasken i 2015 fylte 100 år, oppdaterte selskapet sine glassflasker. I en pressemelding datert 19. mars 2015, kunne vi lese følgende;

“Nå relanseres glassflaskene til Coca-Cola, Sprite, Fanta og Bonaqua. De nye flaskene gir produktene en mye tydeligere identitet, og for Coca-Cola merkevaren er det en flott markering av at den berømte Konturflasken feirer 100 årsjubileum i år.

– Vi er veldig fornøyd med de nye flaskene, sier Cathrine Stang Lund, kommunikasjonssjef i Coca-Cola Enterprises Norge.

– Det var på tide å bytte ut ombruksflaskene, som vi har hatt de siste 30 årene. De nye flaskene er gjenvinningsflasker og vil alltid være nye og innbydende, fortsetter hun.

Nye størrelser
De nye glassflaskene kommer i to størrelser, i motsetning til den gamle som bare fantes i en variant. I dagligvarebutikker kan man få kjøpt 250 ml flasker slik mange er vant med fra andre land, mens på restaurantene vil det være 330 ml flasker som gjelder.

– Mange har ønsket seg mindre glassflasker også i Norge, og nå er de endelig kommet. Med nye pakningsstørrelser øker vi valgmulighetene til forbruker ytterligere, sier Cathrine.

Coca-Cola har de siste årene lansert flere nye pakningsstørrelser, som 375 ml PlantBottleTM og 150 ml boks.

Skal gjenvinnes
De nye glassflaskene skal leveres til gjenvinning, på samme måte som annet glass og metall her til lands. De er betydelig lettere enn de gamle ombruksflaskene, og bruker derfor mindre glass. I tillegg sparer selskapet både transport, vann og kjemikalier på å gå over til gjenvinningsflasker.

– 60 prosent av glasset vi bruker i de nye glassflaskene er også resirkulert glass. Derfor er det viktig å levere alle flasker til gjenvinning, slik at de kan bli til ny glassemballasje. Panten faller bort fordi det ikke finnes et eksisterende system for panting av gjenvinningsglass i Norge, sier Cathrine.

– Men det eksisterer et godt system for retur av gjenvinningsglass, og 90 prosent av denne type emballasje blir levert til gjenvinning. Alle plastflaskene våre skal selvfølgelig fortsatt pantes, avslutter Cathrine Stang Lund.”

Les pressemeldingen her.

Bilder

Coca-Cola glassflaske av 2015

Coca-Cola Zero glassflaske av 2015

Fanta glassflaske av 2015

Sprite glassflaske av 2015

<- Tilbake til “Tema-sider