Coca-Cola life – verdens minste og vakreste lansering

Coca-Cola life til Norge. Foto: Coca-Cola

Coca-Cola life til Norge. Foto: Coca-Cola

I slutten av januar 2015 ble Coca-Cola life lansert i Norge og det ble feiret på et av landets minste og vakreste tettsteder, Reine i Lofoten. Innbyggerne her ble de aller første i Norge til å smake den nye varianten i Coca-Cola familien, som til da kun var lansert i et fåtall andre land. Coca-Cola life inneholdt 35 prosent færre kalorier, og var søtet med ingredienser fra naturlige kilder – sukker og stevia-ekstrakt.

– Det er ni år siden sist vi lanserte en ny Coca-Cola variant, den gang Coca-Cola zero, på det norske markedet. Det har vært mye spekulasjon rundt når Coca-Cola life skal komme til landet, og store forventninger til produktet, så vi er glade for å endelig kunne lansere den her hjemme, fortalte Anne Marit Ihlen, markedsansvarlig hos Coca-Cola Norge den gangen.

Hun kunne fortelle at Coca-Cola life hadde vært under utvikling i mange år.

– Vi har jobbet med utviklingen av Coca-Cola life siden 2009, den har blitt godt mottatt i de landene den allerede er lansert i. Coca-Cola life har den gode smaken man forventer fra en Coca-Cola, men med færre kalorier. Det er et unikt produkt i vår Coca-Cola portefølje, og vi vil feire denne produktinnovasjonen på ett av de mest unike stedene vi har i landet, forklarte Anne Marit.

Eksklusiv smakspremiere
– Vi ser veldig frem til dette og er stolte av at Coca-Cola har valgt ut vår butikk eksklusivt til lanseringen, sa Cathrine Johnsen, butikksjef Coop marked Reine. Vi er spente på hvordan smakspremieren vil bli, jeg har fortalt bygdas innbyggere at det skal skje spennende ting denne uken og de gleder seg, sa butikksjefen.

Coca-Cola var på Reine i uke fire for å forberede den store smakspremieren lørdag 24. januar, hvor alle innbyggerne i regionen var invitert til smaksfest. Forberedelsene ble fortløpende dokumentert på bloggen www.coke.no/smallestlaunch (adressen endret til https://smallestlaunch.wordpress.com/ Red.Anm.). Resten av landet fikk muligheten til å smake, når Coca-Cola life kom i ordinær salg i uke seks.

– Vi gleder oss veldig til lørdag, det blir den minste, vakreste og sannsynligvis mest forblåste smakspremieren i vår historie her til lands, sa Anne Marit Ihlen i Coca-Cola Norge.

Reine – ett av verdens vakreste steder
Reine er et tettsted og et fiskevær i Moskenes kommune i Nordland med rundt 300 innbyggere, og er blitt kåret av reisenettstedet Earthtraveling.com til ett av verdens ti vakreste steder.

– På Reine lever vi tett på naturen og folk kommer hit fra hele verden for å oppleve nettopp den, forklarte ordfører Lillian Rasmussen, den gangen.

Ved sist opptelling var det 14 forskjellige nasjonaliteter representert i bygda, og ordføreren tror det er magien i Lofotfjellene, nordlyset og havet som er så grenseløst tiltrekkende.

– Naturkreftene gjør hverdagen uforutsigbar, og det er ikke sjelden vi må endre planer fordi vinden setter stopper, fortalte hun. Vi er flinke til å passe på hverandre på Reine og stopper alltid for å hilse- om det er sambygdinger eller på turister.

  • Fakta om Coca-Cola life: Coca-Cola life hadde den gode smaken du kan forvente deg fra Coca-Cola, men med en tredjedel mindre sukker og en tredjedel færre kalorier. Coca-Cola Life inneholdt vann, søtning fra naturlige kilder (sukker og stevia-ekstrakt), karamellfarge, naturlige aromaer inkludert koffein og fosforsyre. Coca-Cola life ble produsert lokalt i Norge, i tapperi på Lørenskog utenfor Oslo. I tillegg produserte Mack i Tromsø for regionen i Nord-Norge. Coca-Cola life var frem til lanseringen i Norge også lansert i Argentina, Chile, Storbritannia, Sverige, Nederland, Belgia, Frankrike og USA. Per 1. januar 2024, produseres ikke lenger Coca-Cola life i noen land.
  • Fakta om Steviaplanten: Stevia er en plante som vokser naturlig i Paraguay. Bladene er en unik kilde til intens naturlig sødme, og bruken av planten har lang historie i Sør-Amerika. Stevia-ekstrakt ble tillat for bruk i mat- og drikkevarer i EU i 2011 og i Norge i 2012.
  • Fakta om Reine: Reine er et tettsted i Moskenes kommune i Nordland med rundt 300 innbyggere. Reine har en butikk, en barnehage, Velforening, strikkeklubb, pensjonistforening, idrettslag, The Bænd og trekkspillklubb. Innbyggerne lever primært av fiske og turisme, offentlig administrasjon og noe lokal næringsvirksomhet.

 

Nye Coca-Cola life
I april 2016 kunne Coca-Cola fortelle at de kom med en ny Coca-Cola life med redusert sukkerinnhold, som dermed inneholdt 45 % mindre kalorier enn sukkerholdige coladrikker.

– Vi går aldri på kompromiss med smaken, og det er krevende å utvikle produkter med færre kalorier som smaker godt. Derfor er vi fornøyde med at innovasjonsarbeidet vårt har gjort det mulig å redusere sukkerinnholdet ytterligere, samtidig som den nye oppskriften gjør det veldig bra på våre smakstester, kunne Karen Huffman, Country Manager i Coca-Cola Norge, da fortelle.

Sterk trend
Produkter med lite eller null sukker vokser i popularitet, og nå har over 42 % av Coca-Cola sine produkter i Norge færre eller ingen kalorier. Det finnes fire ulike Coca-Cola varianter; den nye utgaven av Coca-Cola life blir et enda tydeligere alternativ midt mellom originalen og de to sukkerfrie alternativene.

– Framover vil vi tilby folk enda flere valgmuligheter. Det kommer vi både til å gjøre ved å introdusere helt nye produkter, og reformulere eksisterende varianter, slik vi nå gjør med Coca-Cola life. Å øke oppmerksomheten rundt drikkene som har færre eller ingen kalorier er også viktig, i tillegg til å ha god merking, forklarte Stein Rømmerud, administrerende direktør i Coca-Cola Enterprises Norge.

Kilde: Coca-Cola Norge og Coca-Cola Europacific Partners Norge

Bilder

Se fjernsynsreklamen om Coca-Cola life på vår YouTube-kanal her: https://www.youtube.com/watch?v=BRYXm3qhA80

<- Tilbake til “Tema-sider