Et ekte juleeventyr (15.12.2022)

Juletraileren parkert nedenfor Gunnar Wold sitt hus på Nøtterøy. Foto: Matias Fosso / Coca-Cola

Juletraileren parkert nedenfor Gunnar Wold sitt hus på Nøtterøy. Foto: Matias Fosso / Coca-Cola

Coca-Colas juletrailer la inn et ekstra stopp på årets turné – hos en privatperson på Nøtterøy som har spredd juleglede gjennom mange år.

Gunnar Wold fra Nøtterøy har i mange år pyntet huset sitt med over 30.000 julelys. Også i år, på tross av økte kostnader og strømutgifter, har han valgt å prioritere dette, nettopp fordi han ønsker å fortsette å spre glede blant naboer og forbipasserende.

Men på grunn av de økte prisene spøkte det for om han kunne ha på lysene like lenge i år, og datteren endte opp med å starte en spleis-aksjon – slik at Gunnar fortsatt kunne lyse opp for lokalbefolkningen i førjulstiden.

Gunnar Wold ble overrasket av Coca-Cola, venner og naboer med en fest – som takk for all julegleden han sprer i lokalsamfunnet. Foto: Matias Fosso / Coca-Cola

Det var da Coca-Cola oppdaget initiativet hans, og bestemte seg for at Gunnar fortjente en ekstra oppmerksomhet for innsatsen sin, og den julegleden han sprer videre til andre. Den ekstra oppmerksomheten ble til ved å legge inn et ekstra stopp på den årlige juleturnéen til den kjente juletraileren, og det ble lagt en plan om å skape en overraskelsesfest i hagen til Gunnar. De allierte seg med datteren hans, og det ble sendt ut flere titalls fysiske invitasjoner til alle naboene.

Selve overraskelsen skjedde søndag kveld, og oppmøte av naboer, venner og barn var ifølge Coca-Cola over all forventing. Også ordføreren i Færder kommune, Jon Sanness Andersen, møtte opp, og han holdt tale til både Gunnar og hele forsamlingen om hva dette betyr for folk og lokalmiljøet. Det var full fest med bålpanner, musikk og julestemning.

– Jeg kjenner ikke Gunnar personlig, men jeg har kjent til huset hans i mange år. Den egentlige jobben min er innenfor rus og psykiatri, og mange av menneskene jeg jobber med har ikke opplevd mye juleglede. Men da har vi tatt dem med og stoppet utenfor huset til Gunnar, sånn at de også kan få juleglede og julestemning, sa ordføreren i en tale til Gunnar.

Se videoen om Gunnar og besøket av juletraileren på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ht0bAHlE2Zk

Les Trigger sin versjon her: https://www.trigger.no/nyheter/2023/01/06/coca-cola-og-trigger-reddet-julehus-fra-dyr-stromregning

Bilder

 

Kilde: Trigger / Coca-Cola, 12. desember 2017

<- Tilbake til “Tema-sider