Air filled
Dette er den mest vanlige måten å åpne glassflasker og aluminiumsflasker på. Men vær forsiktig, for det er meget lett å få en skrape eller bulk i korken.
- Du trenger en flaskeåpner og et ti-kronestykke (eller en handlevognspollett).
- Legg et ti-kronestykke forsiktig på korken.
- Sett åpneren mellom ti-kronestykket og kanten av korken slik som vist på bildet.
- Jekk forsiktig i åpneren. Ikke åpne korken helt.
- Drei forsiktig på flasken ca. 25 grader.
- Jekk forsiktig i åpneren nok en gang. Heller ikke nå åpnes korken helt.
- Gjenta dette helt til korken til slutt løsner.
- Hell ut innholdet i et glass for å drikke.
- Skyll flasken godt både innvendig og utvendig.
- Hell ut vannet og tørk forsiktig av flasken.
- Om du vil kan du nå klikke korken forsiktig på flasken igjen, og du har en tom og fin flaske til samlingen.
Korking
Har du mottatt en tom flaske fra en annen samler og ønsker å fylle flasken igjen, anbefales det at du bruker en korkhammer når korken settes tilbake på plass slik at flasken blir helt tett.
En slik korkhammer, kalles også for kapselpåsetter, selges hos de fleste som fører utstyr til hjemmeproduksjon av øl og vin, og koster i underkant av NOK 100,-.
Husk å bruke legge et tynt tøystykke mellom hammer og kork, for å unngå skraper på korken.
<- Tilbake til “Tema-sider“