Coca-Cola Short Neck

Short Neck er samlemiljøet sitt navn på en flaske med kort hals.

Den spesielle halvliteren var bryggeriet E.C. Dahls egen oppfinnelse. De var de første i Norge som lanserer denne flasken, som kom på markedet i begynnelsen av mai i 1981.

Spesielt pen var den vel ikke, men funksjonell og absolutt tiltalende. Og nye flasketyper på mineralvann verken var, eller er, daglig kost. Det var da 10 år siden litersflasken ble introdusert og det som var spesielt med short-neck flasken, var at den ble benyttet en tid hvor Coca-Cola i Norge enda ikke hadde best seg for hvilken type 0,5 liters flaske de ville «gå for» i fremtiden.

Flasken var kun på markedet i noen få år på 80-tallet. I 1992 begynte Norge, som det første land i verden, å tappe Coca-Cola på 0,5 liters REF PET-flasker, det vil si returbare plastflasker. Man gikk da bort fra halvlitersflasker på glass.

Selv om flasken ikke er så gammel, er den en morsom del av Coca-Cola sin flaskehistorie i Norge.

Nettopp denne flasken har gått for over 500 kroner på norske nettauksjoner og i samlermiljøet. Men det er flasker som er fulle, aldri har vært åpnet og som ikke har ett eneste merke på etikettene.

Les mer om flasken  på Drikkekultur sine nettsider: http://www.drikkekultur.com/de-eneste-i-verden-med-egen-coca-cola-flaske/

Bilder

Coca-Cola short-neck

Coca-Cola short-neck

Coca-Cola short-neck

Coca-Cola short-neck

Coca-Cola short-neck

Coca-Cola short-neck

Coca-Cola short-neck

Coca-Cola short-neck