Satan-nissen (2004)

Før jul i 2004, prydet Coca-Cola i Norge sine 0,5 liters PET-flasker med noen koselige julenisse-etiketter. Det ble laget fem forskjellige etiketter, med hver sin nisse.

Men den ene etiketten ble så omtalt at Coca-Cola måtte stoppe produksjonen av flasken med den ene spesielle etiketten. Problemet var at denne nissen gjorde et satanisk tegn.

– Den nissen der har vi valgt å gi juleferie. Vi testet den på tenåringer, og de sa at det tegnet betyr at det er kult eller rocker. Vi oppdaget at enkelte reagerte på nissen, og da gjorde vi noe med det, for julen er noe positivt, sa kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud i Coca-Cola Norge til VG i desember 2004.

Rømmerud sa også at det fortsatt fantes «en del» av disse nissene på det norske markedet, men at de vil ikke bli trykket på noen flere flasker.

Ifølge nettstedet www.exposingsatanism.org bruker medlemmer i okkulte sekter tegnet, som blir kalt «horned hand», for å gi seg til kjenne. Når man viser tegnet med venstre hånd mot noen, er det for å kaste forbannelse på dem.

Nissen var på det svenske markedet i 2003, men da var det ingen som reagerte.

Hvor mange flasker denne spesielle etiketten ble klisteret på, er det ingen som vet. Men opplaget er veldig begrenset.

I ny og ne dukker flasken opp på nettauksjoner som qxl.no, qxl.dk og ebay.com. Og den er veldig populær, for i mai 2013 gikk en slik flaske, uåpnet, på danske QXL for NOK 150,-

Bilder

Satan-nissen

Satan-nissen

Satan-nissen

Satan-nissen

Satan-nissen

Satan-nissen